Techtor

#1

Techtor este un program de mentorat ce se deruleaza pe o perioada de 6 saptamani. Fiecare participant lucreaza la un proiect tehnic, sub indrumarea unui mentor. Obiectivul programului de mentorat este diminuarea diferentei intre nivelul de cunostinte al studentilor si cerintele companiilor, atat in termeni de tech skills, cat si soft skills. Astfel, mentorii sunt persoane care au experienta de munca in cadrul unei companii.

Album foto
Codette Techtor

Mentorii Techtor

Proiectul dispune de 10 mentori, ce au un background solid in programare si experienta cu urmatoarele limbaje de programare sau tehnologii:

  • Web Development (HTML, CSS, JS, Angular, React, Vue.js)
  • Backend Development (Java, Spring Framework, databases)
  • Mobile Development (Java / Android, Objective C/ Swift)
  • Embedded Development (C, Arduino, IoT)
  • DevOps (Linux, Networking, Bash, Python, security, C)
  • Machine Learning (Python, PyTorch, numpy, NLP, Computer Vision, NN)
  • C++, C#, Erlang
Mentorii nu au rolul de programatori in cadrul proiectului, ei nu scriu cod sau rezolva bug-urile din implementare. Rolul acestora este sa ghideze si sa ajute participantii sa gaseasca singuri un raspuns sau o rezolvare.

Cine poate participa la Techtor

Participantii vor fi studenti (orice an de studiu de la licenta sau master) sau proaspat absolventi, care au terminat facultatea maxim acum 2 ani si care la momentul actual locuiesc in Bucuresti. Din cauza timpului redus, programul se axeaza mai mult pe aprofundarea cunostintelor si utilizarea acestora intr-un proiect tehnic. Acest lucru presupune ca participantul sa aiba ceva experienta in domeniul proiectului ales.

Procesul de selectie

Fiecare participant trebuie sa completeze un chestionar pentru a se inregistra. In cadrul procesului de selectie vom tine cont de:

  • motivatia de a participa la eveniment
  • skill-urile de care dispun mentorii, in conformitate cu preferintele fiecarui participant legate de proiect
  • obtinerea unei participari mixte

Modul de desfasurare

Sapt
1

Codette

La inceputul primei saptamani, mentorii si participantii se vor cunoaste mai bine si tot atunci se vor decide detaliile proiectului tehnic. Mentorul poate propune idei de proiect, insa nu este obligatoriu sa se aleaga din lista respectiva. Mentorii si participantii vor stabili de comun acord tema proiectului tehnic, dar si un program de desfasurare al acestuia pentru urmatoarele 5 saptamani.

Sapt
2-5

Codette

Mentorii vor dedica intre 2 si 4 ore saptamanal acestui proiect, iar participantii intre 10 si 12 ore. Ca sistem de versionare, se va folosi Github. Mentorii vor oferi feedback pe codul scris de catre participanti saptamanal. Sunt incurajate intalnirile offline dintre participanti si mentori. La evaluarea de la mijlocul perioadei, fiecare participant va fi implementat o parte din functionalitati.

Sapt
6

Codette

La finalul programului, participantii vor prezenta o versiune functionala si cat mai avansata a proiectului, cu functionalitatile propuse initial. Aceasta prezentare va avea loc in cadrul unui eveniment (Demo Day), la care sunt invitati toti participantii, mentorii si sponsorii programului.

Editii anterioare

Prima editie a programului de mentorat a avut loc in perioada aprilie-mai 2019, in parteneriat cu Lenovo Foundation.

Vrei sa afli mai multe despre programele Codette sau cand va avea loc urmatoarea editie Techtor?